FLOATING

Äntligen kan vi gladligen introducera vår senaste uppgradering sedan 2004 - vår nya floatingtank! Njut av Spahusets mest populära behandling, i en helt ny tappning med vår moderna och förbättrade tank! 

Floating är en unik upplevelse och underbart avslappnande. Det är även en effektiv behandling mot långvarig stressrelaterad smärta, depression eller ångest. Den harmoniskt lugna och varma atmosfären hjälper till att minska stress, spänning och smärta, samtidigt som den tillför energi för återhämtning. 


FLOATING I 45 MINUTER GER KROPPEN LIKA MYCKET VILA SOM 6 TIMMARS DJUPSÖMN

PRISLISTA FLOATING
FLOATING 45 min - 675kr

FLOATING 60 min - 775kr
Nytt hos oss! Till dig som är en floating-älskare!
FLOATING 75 min - 875kr


KLIPPKORT
Klippkort på Floating 45 min 3ggr - 1620kr

Klippkort på Floating 60 min 3ggr - 1860kr

Klippkort på Floating 45 min 10ggr - 4520kr

Extratid per 15 min - 100kr


PAKETPRIS FLOATING + INFRABASTU

Floating 45 min + 30 min infrabastu - 870kr
(för att ta del av våra paketpriser måste det utföras vid samma tillfälle)


PAKETPRIS FLOATING + MASSAGE 

Floating 45 min + 30 min massage (rygg, nacke & axlar)  - 1245kr

Floating 45 min + 45 min halvkroppsmassage - 1345kr

Floating 45 min + 60 min helkroppsmassage  - 1445kr

Floating 45 min + 75 min helkroppsmassage  - 1545kr
(för att ta del av våra paketpriser måste det utföras vid samma tillfälle)

Vad är floating?

Floating är en effektiv behandling mot långvarig stressrelaterad smärta, depression eller ångest. I floatingtankens behagliga värme, mörker och tystnad lugnas andningen ner. Sakta men säkert avtar tankarna och du flyter iväg in i djupast möjliga avslappning. Den lugna och varma atmosfären hjälper till att minska stress, spänning och smärta, samtidigt som den tillför energi för återhämtning. Förmågan att koppla av är en konst och floating är ett sätt att lära kroppen att gradvis slappna av. Floating är en genväg till djup avslappning och meditation. Floating i 45 minuter ger kroppen lika mycket vila som 6 timmars djupsömn.


Hur fungerar Floating?

I flytariet blir du tyngdlös som i rymden. Kroppens alla muskler slappnar av, blodcirkulationen kommer igång, även i de spända eller smärtande musklerna.

Hjärnan får kapacitet över att producera välgörande signalsubstanser som serotonin, tillväxthormoner, immunförsvarsämnen m.m. Stresshormonet adrenalin minskar drastiskt (enligt undersökningar gjorda av docent Norlander, Karlstads Universitet).


Så här gör du när du flyter

Du duschar svalt av kroppen, tvättar håret och kliver sedan ner i det kroppstempererade vattnet. Du kan välja att lyssna på vår musik, ta med egen CD-skiva eller flyta under tystnad. Om du vill kan du släcka ljuset i flytariet. Tid och rum försvinner under tiden du flyter. Du kopplar fullständigt bort omvärlden med alla dess krav.

Några minuter innan det är dags att kliva ur vattnet knackar vi på dörren eller sätter på musik (om du inte har haft musik under själva floatingen).

Floating är för dig som:

- Är stressad, har svårt att koppla av eller har sömnsvårigheter.
- Har värk, av olika orsaker, hjälper floating till att minska smärtan.
- Deprimerad, känner dig nedstämd eller har ångest minskar besvären.
- Studerar, då din förmåga till inlärning ökar påtagligt.
- Idrottar. Ökar prestationsförmågan.
- Vill öka din kreativitet.
- Bara vill koppla av!

Något mer avstressande än floating finns inte. Upplevelsen är individuell och kan variera från gång till gång. Känslan är obeskrivbar och måste upplevas!

Finns forskning?

Den amerikanska rymdflyg-styrelsen (NASA), utvecklade tekniken redan på 50-talet i USA då astronauterna tränade tyngdlöshet. Därefter har ett flertal forskare kunnat påvisa floatingens goda effekter. Här i Sverige är Professor Torsten Norlander, Doktor Anette Kjellgren i Karlstad och Professor Rolf Ekman i Göteborg, de ledande forskarna.


Vad händer i kroppen?

Forskning visar att hjärtats takt minskar, liksom syreförbrukningen. Genomblödningen i musklerna ökar. Mängden stressrelaterade bikemikalier (ex adrenalin) minskar också, även aktiviteten i den logiska vänstra hjärnhalvan minskar och ökar i den kreativa högra. Det gör att du kommer åt tidigare otillgänglig fantasi, ökar förmågan till problemlösning och inlärning, samt till djupare koncentration och kreativitet.

Vid behandling:

- Personalen visar dig till floatingtanken, går igenom instruktioner och visar dig runt i lokalen.
- Spahuset har duschhandduk, schampo & tvål till dig.
- Badkläder avrådes vid floating.
- Vill du ha med egna hygienprodukter som balsam eller ansiktsrengöring osv går det givetvis bra. 
- Har du någon fråga om floating kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig. 


Vi avråder floating om du:
- Är nyopererad eller har öppna sår
- Sista månaden i din graviditet
- Vid mens
- Om du har funktionsnedsättning och behöver hjälp med upp/nedgång samt dusch behöver du ha med dig din vårdare/assistent