Osteopati och Osteothai

Unika behandlingar som hjälper 
dig till ett friskare liv 

Äntligen kan vi presentera våra nya behandlingar..
 Osteopati och Osteothai!

Ni som redan varit på behandling hos Vanina har kanske redan fått information om behandlingarna och vi vet att det är många som velat boka tid, nu är det äntligen möjligt! Vanina är expert på att förklara behandlingarna muntligt, men eftersom att bägge behandlingarna alltid anpassas individuellt är det svårt att få till en sammanfattande och övergripande text. Det är helt enkelt behandlingar som måste upplevas i verkligheten! De som redan fått smygprova behandlingarna har uttryckt sig såhär efter behandlingen:

”Alltså… Jag har varit på massagebehandlingar i flera år, men aldrig upplevt denna känsla i kroppen. Jag känner mig liksom… Mjukare, längre och helt avslappnad. Det känns helt fantastiskt och detta vill jag verkligen uppleva igen”.
- Elias 49 år efter Osteothai behandling hos Vanina.

”WOW! Jag hade som ett tryck över bröstet och Vanina hade en lucka på ca 15 minuter så jag trodde inte att det skulle hjälpa alls för massage hade inte hjälp. Men hon kände lite, knäckte till och plötsligt försvann trycket? Vet inte exakt hur det gick till men jag rekommenderar verkligen alla att gå på Osteothai, annorlunda men verkligen effektiv behandling!"
- Ida 32 år efter Osteothai behandling hos VaninaKort om Vanina

Vanina är certifierad massageterapeut och även osteopat med magisterexamen och över femton års erfarenhet inom manuell terapi. Hon avslutade sin utbildning vid European School of Osteopathy i Storbritannien år 2017, där hon inte bara fick en integrerad magisterexamen inom naturvetenskap utan även ett diplom i osteopati. Som osteopat har Vanina som mål att säkerställa att varje patient känner sig fullt förstådd. Hon ägnar tid åt att noggrant lyssna och förstå de underliggande orsakerna till de fysiska besvär, inklusive eventuella psyko-emotionella aspekter som kan påverka smärtan, samt lyssnar in patienternas förväntningar behandlingen. Vanina har en genuin passion för att vårda alla sina patienter i olika åldrar och har särskilt intresse av att hjälpa blivande och nyblivna mammor. Här på Spahuset erbjuder hon många av våra olika massagebehandlingar som exempelvis gravidmassage, avslappnande aroma anti-stress massage, sportmassage, klassisk massage och nu även sina egna unika behandlingar osteopati och osteothai. 

Varför Osteopati?

Osteopati bygger på idén om att kroppens system är relaterade till varandra. Det är en holistisk manuell terapiform som grundar sig på beröring för att diagnostisera och behandla ett omfattande spektrum av muskuloskeletala tillstånd. Låt oss ge dig ett exempel:

En fotledsskada kan innebära att patienten haltar, dvs belastar den ena delen av kroppen mer än den andra. Med tiden kan denna obalans leda till andra skador, som ömhet i den andra fotleden, knäet, höften eller kanske ryggsmärtor. Med tiden läker fotleden men smärtan flyttas vidare i kroppen. Smärtan kan sedan förvärras på grund av din ställning framför datorn på jobbet, hur du sover osv.

Den osteopatiska metoden är patientfokuserad och syftar till att återställa kroppens balans för att säkerställa att den fungerar som en enhet. Ett avgörande inslag i denna terapeutiska modell är förhållandet mellan samtliga system i kroppen och sambandet mellan patientens fysiska välmående och mentala hälsa. Med andra ord undersöker och behandlar Vanina hela din kropp för att hitta orsaken till smärta. Har du ont i kroppen och vet inte riktigt varför? Då är detta behandlingen för dig!

Prislista:
Osteopati behandling första besök 60 min
  1200kr

Osteopati behandling återbesök 45 min
995kr

Varför Osteothai:

Har du tänkt på att när du exempelvis har ont i nacken rör du huvudet från sida till sida och rullar axlarna för att försöka lätta spänningen? Det är för att få igång cirkulationen, och visst kan det lindra smärtan litegrann? Tänk nu att du har en expert som rör din kropp, dina muskler, leder och bindväv på just det sätt din kropp behöver för att bli av med smärtan, inte bara för stunden utan på lång sikt. Just det kan osteothai hjälpa dig med! 

“Together we work us trough the body with dynamic massage and deep stretch to support the bloodflow and the energyflow in the body”
- Vanina

Osteothai är en unik massagebehandling som kombinerar traditionell thailändsk yoga, massage och osteopatiska principer i en och samma behandling. Det är en harmonisk sammansmältning av terapeutiska traditioner från öst och väst. Vanina utför varierade rörlighetsövningar som är inspirerande från healande yogaställningar, samtidigt som hon utför akupressurarbete på energilinjer och fokuserar på led- och rörelseförmåga. Behandlingen utförs på en stor och bekväm thailändsk yogamatta och du som kund har på dig rörliga kläder (exempelvis träningskläder eller mjukiskläder) för maximal komfort.

Vanina har en Magisterexamen i osteopati från European School of Osteopathy i Storbritannien samt en diplomerad utbildning som Thaimassör från Sunshine Network Massage School i Thailand. Med sina imponerande femton års erfarenhet inom manuell terapi har hon utvecklat en unik förmåga att sammanföra de mest effektiva teknikerna från olika traditioner. Detta möjliggör att skapa en unik, effektiv och avkopplande behandlingsupplevelse som du helt enkelt måste uppleva!

Prislista: 
Osteothai 75 min:Helkroppsmassage 
 1200kr

Osteothai 45 min Halvskroppsmassage
995kr 

Vi ser fram emot att träffa dig!