MASSAGE

Unna dig en skön massage som kan anpassas efter just dina behov.
Spahuset erbjuder massage för ren avslappning eller hjälp med muskulära problem. Antingen väljer du en mer djupgående massage (exempelvis NBE-massage) som minskar muskelspänningar i kroppen och lindrar smärta, eller så väljer du en harmonisk avstressande massage. 

Massagens positiva effekter är många:

- Avslappning
- Minskad stress
- Ökar blodcirkulationen & minskar spänningar
- Immunförsvaret stärks
- Lugnande effekt på nervsystemet
- Ökat näringsupptag i musklerna
- Smärtlindring
- Motverkar ärrbildning efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar
- Utsöndringen av vätska och slaggprodukter ökar (lymfsystemet)
- Ger en djupare och lugnare andning
- Ökar vår koncentrationsförmåga
- Ökad kroppskännedom
- Ökar kroppens allmänna välbefinnande

Du bör undvika massage vid:

- Feber och infektioner
- Uttalad benskörhet
- Akuta skador/Akuta inflammationer
- Primär eller sekundär tumör
- Graviditet tom 12:e graviditetsveckan och efter 36:e graviditetsveckan


Vid behandling:

Kom gärna i mörka och löst sittande kläder när du kommer på massage. Oljan vi masserar med kan ge "kladdfläckar" på kläderna innan den gått in ordentligt i huden, speciellt vår ekologiska chokladolja. Dessa går vanligtvis bort i tvätten, men det kan vara bra för dig att veta ifall du skall vidare efter din massage.

Vilken massage är bäst för mig?

Hos oss på Spahuset kan du välja mellan ett brett utbud av olika massagebehandlingar. Vilken massage som passar just dig bäst väljer du såklart själv och nedan kan du se prislista & läsa mer om den massage du finner intressant. Om du vill ha rådgivning är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. 

PRISLISTA 

Hårbottenmassage - 395kr
Detta är behandlingen för dig som vill komma ner i varv och ta en paus från vardagen. Genom att massera olika punkter i huvudet (hårbottenmassage), pannan, öronen får vi hela kroppen att slappna av.  Vi använder oss av den ekologiska massageoljan Relaxing, med avslappnande doft av lavendel för total harmoni. * Kan bokas separat eller tillsammans med annan behandling.
ca 20min

Harmonisk Ansiktsmassage - 695kr
En härligt avslappnande anti-stressbehandling som börjar med ansiktsrengöring, och sedan övergår i en spänningsupplösande massage i ansikte, dekolletage, nacke, axlar & hårbotten. 
ca 30 min

Friskvårdsfavoriten Anti-Stress - 1300kr
En mycket mjuk och behaglig behandling med fokus på avslappning och välmående. Spänningsupplösande & avslappnande massage i ansikte, dekolltage, nacke, axlar & hårbotten, armar och händer. Du får även rengöring, peeling och en härligt svalkande ansiktsmask som djuprengör, balanserar huden och ger en frisk lyster. Behandlingen lämpar sig för alla som behöver gå ner i varv.
ca 60min

Önskar du lägga till AHA-peeling samt portömning i din ansiktsmassage?

I Friskvårdsfavoriten Anti-Stress kan du få vår populära AHA-peeling samt portömning för endast 299kr! Dessa 299kr betalas utöver din friskvård då skatteverket ej godkänner "skönhet" som friskvård.
Ring in till oss på 019- 31 48 00 om du önskar detta tillägg.


Fotmassage - 395kr

En härlig behandling för dig med trötta och svullna fötter eller för dig som bara vill ha en skön stund. Vi masserar med en svensk och ekologisk fotkräm som innehåller Eukalyptus och Pepparmyntsolja som verkar kylande och lindrande.
* Kan bokas separat eller tillsammans med annan massagebehandling.
ca 20 min

Friskvårdsfavoriten Hand och Fot -    1395kr
Avkopplande och vårdande massagebehandling för både händer & fötter. Inleds med fotbad + peeling och övergår sedan i skön fot, underbens, hand och armmassage som ökar blodcirkulationen. Avslutas med vårdande och återfuktande fot- och handmask samt avslappnande hårbottenmassage.
ca 70 min


KLASSISK MASSAGE
Vår klassiska massage anpassas efter just dina behov då du kan välja mellan ren avslappning eller om du vill ha hjälp med muskulära problem. Antingen väljer du en mer djupgående massage som minskar muskelspänningar i kroppen och lindrar smärta, eller så väljer du en harmonisk avslappnande massage.

Kom ihåg att tala om för din terapeut hur du vill ha din massage, detta gör du på plats hos oss. 

30 min (fokus på rygg, nacke & axlar) - 670kr

45 min (halvkroppsmassage) - 770kr

60 min (helkroppsmassage) - 870kr

75 min (helkroppsmassage) 970kr

KLIPPKORT KLASSISK MASSAGE
- Klassisk massage 30min x 5 = 3185kr
- Klassisk massage 30min x 10 = 6030kr
- Klassisk massage 45min x 5 = 3665kr
- Klassisk massage 45min x 10 = 6930kr
- Klassisk massage 60min x 5 = 4135kr
- Klassisk massage 60min x 10 = 7830kr


NBE-MASSAGE
Spahusets mest populära massagebehandling! För dig som önskar mer djupgående och behandlande massage med direkt och långvarig effekt. NBE-apparatur i kombination med klassisk massage. 

30 min NBE massage - 795kr

45 min NBE massage - 895kr

60 min NBE massage - 995kr


KOPPNING + MASSAGE

Djupgående massagebehandling i kombination med koppning (en gammal traditionell läkekonst) som effektivt ökar blodcirkulationen och transporterar bort slaggprodukter i bindväven.

30 min Koppning + massage - 795kr
Fokus på nacke, axlar & övre delen av ryggen.  

45 min Koppning + massage - 895kr
Fokus på nacke, axlar & hela ryggen. 

60 min Koppning + massage - 995kr
Fokus på nacke, axlar, hela ryggen samt vader och lår. 


BAMBUMASSAGE
En djupgående behandling för att mjuka upp stela leder och muskler. Med hjälp av bambupinnarna kommer vi djupare in i muskulaturen och får loss spänningar i hela kroppen.

45 min Ben & fötter - 795kr
I denna 45min långa behandling fokuserar vi på baksida lår, vader och fötter. 

45 min Rygg, Nacke & Axlar - 795kr
I denna 45min långa behandling fokuserar vi på överkropp dvs rygg, nacke och axlar. 

80 min Helkroppsmassage - 1095kr
I denna 80min långa behandling får du en härligt djupgående helkroppsmassage och givetvis kan vi fokusera extra på något område om du önskar det. 

SPORTMASSAGE
Triggerpunktsbehandling, muskeltöj och djupgående massage. 

30 min Sportmassage - 795kr

45 min Sportmassage - 895kr

60 min Sportmassage - 995kr


FIBROMASSAGE

Denna underbar behandling är speciellt anpassad för dig som har Fibromylagi. Med varsamma och mjuka rörelser fokuserar vi på att öka blodcirkulationen, lindra smärta och förbättra välbefinnandet. Vår erfarna personal har expertkunskap om Fibromylagi och anpassar behandlingen efter dina individuella behov.

Låt oss ta hand om dig och ge dig en stunds avkoppling och lindring!

Vanliga symtom för Fibromylagi är- Värk i leder, tarmprolem. svullnads känsla, trötthet och stelhet.

60 min Fibromassage - 870kr


TAKTILMASSAGE
En svensk massagemetod som består av en mjuk, följsam beröring. Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar och arbetar med musklerna. Enligt företrädarna kan den taktila massagen ge smärtlindring, avslappning och välbefinnande.

30 min Taktilmassage- 670kr

60 min Taktilmassage - 870kr


SPAMASSAGE
Avslappnande Chokladmassage - 895kr
En lyxig helkroppsmassage med varm ljuvt doftande ekologisk chokladolja.
Kom gärna i mörka och löst sittande kläder när du kommer på chokladmassagemassage. Den ekologiska chokladoljan vi masserar med kan ge "kladdfläckar" på kläderna innan den gått in ordentligt i huden. Dessa går vanligtvis bort i tvätten, men det kan vara bra för dig att veta ifall du skall vidare efter din massage. ca 60 min

Aroma Anti-stress massage - 895kr
En mjuk och avslappnande helkroppsmassage med väldoftande ekologiska aromaoljor. De eteriska oljorna lindrar muskelspänningar, lugnar ett stressat sinne och kan verka upplyftande vid nedstämdhet. ca 60 min

Hot Stone Massage - 1300kr
Härligt avstressande helkroppsmassage med varma lavastenar. Värmen tränger djupt ner i dina spända muskler som slappnar av under trycket av de varma stenarna som glider fram genom dina muskler i rytmiska rörelser. ca 75 min

Husets Avstressande Massage - 1395kr
En underbart avstressande massage behandling från topp till tå. Lättar upp spänningar, stärker immunförsvaret, bidrar till djupare och lugnare andning samt minskad stress. Helkroppsmassage inklusive ansiktsrengöring, en djuprengörande och lugnande ansiktsmask samt fuktkräm. För dig som vill uppnå total harmoni. ca 90 min

Regndroppsmassage - 895kr
En mycket speciell behandling där nio härliga eteriska oljor sprids med speciell teknik över rygg och fötter. Härligt avslappnande och stärkande för immunförsvaret. 
ca 75 min


GRAVIDMASSAGE

Spahusets gravidmassage är för dig som vill ha en lugn och avkopplande stund. Vid graviditet är det extra viktigt att ta hand om sig själv. Vid massagen använder vi även en specialdesignad kudde (gravidkudde) för högsta komfort så att du kan ligga på mage utan besvär. Vi använder en behaglig och noga utvald ekologisk & vegansk olja som är anpassad för graviditet och växande magar.

30 min Gravidmassage - 750kr

45 min Gravidmassage - 850kr

60 min Gravidmassage - 950kr


LYMFMASSAGE

Lymfmassage passar alla, men speciellt dig som har någon typ av mindre svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom. Lymfsystemet är kroppens rengöringssystem som styrs av vår andning och flödar som bäst när kroppen är avslappnad. Massagen är en lugn och mjuk behandlingsmetod där man jobbar med andning, hud och bindväv. Med hjälp av djupandning lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning stimuleras lymfsystemet att transportera överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. För en del problemområden används ibland även djupare grepp för att lösa upp mer djupgående stopp

Lymfmassage - 995kr
Lugn och mjuk behandlingsmetod där lymfsystemet stimuleras, slaggprodukter och överskottsvätska rensas ur kroppen. 
ca 60min