LIP CARE OUTDOOR 7 ML


 

Ett mycket vårdande cerat som håller dina läppar mjuka. Sitter kvar länge, motverkar torra och spruckna läppar och minskar fina linjer runt munnen.

 


Denna kundfavorit är ett mjukgörande läppcerat som sitter kvar länge och bevarar fukthalten. Utan att kladda motverkar ceratet torra och spruckna läppar och minskar fina linjer runt munnen. Innehåller de naturliga ingredienserna Titandioxid och Geraniumolja.

Geraniumolja har många fördelar: den är bakteriedödande, sårläkande, inflammationshämmande och blodstillande. Geraniumolja används till bland annat brännskador, solsveda, psoriasis, torreksem och hudsprickor.

Titandioxid är det bästa ämnet att använda som solfilter i solskyddsprodukter, även för barn. Det är det ämne som rekommenderas av hudläkare, och Maria Åkerberg har har använt det i sina produkter sedan 1996. Titandioxid är ett mineral som ligger på hudytan och reflekterar solens strålning. Det går inte in i kroppen, och det döljer inte hudens varningssignaler, såsom att huden blir röd när den utsätts för mer sol än den tål.

Läpparna är extra utsatta för kyla och vind, och har mycket tunn hud, med endast 3–5 lager hudceller, jämfört med de 15 lager som finns på övriga kroppen. De kan dessutom ha svårt att tillverka tillräckligt mycket fett, särskilt om man tidigare har använt mineralolja på läpparna. Vi använder vegetabiliska oljor istället för mineraloljor, såsom vaselin, paraffin och petroleum, som finns i de flesta hudvårdsprodukter. Dessa torkar ut läpparna och tillför inga vitaminer. Vegetabilisk olja är dyrare, men vårdar och skyddar läpparna. Det kan ta någon månad att komma ur beroendet av mineralolja. Hur länge och hur mycket man har använt det avgör hur lång avvänjningstiden blir.

Eftersom bivaxet i dessa Lip Care är renat från pollen, passar produkterna även pollenallergiker.

Produkten är naturligt självkonserverande.


läpp mun mjuk cerat serat ekologisk eko miljövänlig torr sprucken