• Fri frakt vid köp över 999kr
Örebros bredaste utbud av friskvårdsbehandlingar

3D-bryn & Semipermanent eyeliner

3D-bryn/microblading är en väldigt naturlig och vacker variant av ögonbrynstatuering! Till skillnad från den äldre typen av ögonbrynstatuering som gjordes med maskin och fick brynen att se väldigt onaturliga ut så utförs 3D-bryn helt manuellt och du får ett naturligt, semipermanent resultat som vanligtvis håller i ca 1-3 år.


KONSULTATION

En konsultation är obligatorisk före genomförande behandling av 3D-bryn/ semipermanent eyeliner. Konsultationen och behandlingstillfället kan ej utföras samma dag.

Vid konsultationen kommer terapeuten att förklara hur Microblading/3D bryn går till och även gå igenom alla eventuella kontraindikationer. Det är viktigt att du som kund berättar om du äter några mediciner eller har någon sjukdom vid konsultationen, detta då vissa mediciner kan påverka läkningen och resultatet. Under konsultationen har du möjlighet att få alla dina frågor besvarade och för att uppnå ett så lyckat slutresultat som möjligt är det viktigt att du är tydlig med dina önskemål. Tillsammans bestämmer ni färg och form på brynen. Resultatet ska se naturligt ut, framhäva ögonen och ansiktets egna drag.

Är du och terapeuten överens om önskade förväntningar bokar ni nu in första behandlingstillfället.

Vid konsultation tar vi en deposition på 200kr som vi sedan drar av vid behandlingstillfället.


Vi anpassar oss alltid efter dina önskemål och bestämmer färg/form tillsammans.

         
         

BEHANDLING

Konsultationen är redan gjord och du har tillsammans med terapeuten kommit överens om önskad färg och form. Resultatet ska se naturligt ut, framhäva ögonen och ansiktets egna drag. Innan behandlingen påbörjas applicerar terapeuten en lättare bedövning (behandlingen kan utföras utan bedövning). Terapeuten utför pigmenteringen strå för strå och ett naturtroget ögonbryn skapas. Oftast tar själva behandlingen endast ca 20-30 minuter att utföra.

Skulle korrigering behövas ingår detta i priset upp till 90 dagar efter utförd behandling. Det är viktigt att huden är helt läkt innan korrigeringen utförs. Detta återbesök bokas med fördel in efter första behandlingstillfället.


Samma dag som du kommer för behandling ska du undvika följande:

- Dryck med koffein (så som kaffe, te, cola)
- Värktabletter, så som Treo, som innehåller acetylsalicylsyra
- Omega 3 (fiskleverolja) C- vitamin Complex

Alla dessa ovanstående produkter gör oss mer lättblödande och det kan påverka vårt slutliga resultat. Pigmentet kan då följa med ut/sköljas bort och göra att våra strån upplevs som suddiga.


ÅTERBESÖK

Första återbesöket är kostnadsfritt. Återbesök ska ske efter ca 6 veckor. (Tidigast efter 4 veckor senast efter 12 veckr) Bokar du in ett återbesök senare än 12 veckor efter behandling (3 månader) tillkommer en extra kostnad.

Det är viktigt att huden är helt läkt innan korrigeringen utförs. Detta återbesök bokas med fördel in efter första behandling.

Önskar du ytterligare korrigeringar tillkommer en kostnad på 1000:-


HUR LÄNGE HÅLLER RESULTATET?

Denna semipermanenta-tatuering håller vanligtvis ca 1- 3 år, detta är individuellt och beror på flera faktorer som till exempel din hudtyp, din ålder och hur du sköter tatueringen Eyeliner håller i regel bättre då pigmenten kommer djupare in i huden pga tunnare hud.

Sol, klor och saltvatten bleker pigmentet, se till att du alltid skyddar dina bryn med hög solskyddsfaktor, gärna 50 spf.


GÖR DET ONT?

Behandlingen känns såklart då du måste ner med pigmentet i huden för att det ska stanna kvar. En milt bedövande salva används vid önskemål, men du kan givetvis även utföra behandlingen utan bedövning. Eyeliner känns mer då det är tunnare hud nära ögat än vid ögonbrynen. Vid konsultation kan du och terapeuten rådgöra om extra smärtlindring. Du kan ej ta smärtstillande tabletter eller alkohol då det kan påverka läkningen och resultatet.
Har du tatuerat dig någon gång? Isåfall klarar du med lätthet en semi-permanent tatuering.

KAN ALLA GÖRA 3D-BRYN?

Vi utför inte kosmetisk pigmentering på personer som:
• Är gravida eller ammar
• Äter blodförtunnande mediciner
• Har högt blodtryck
• Lider av blödarsjuka eller annan blodkoaguleringssjukdom
• Har diabetes (konsultera alltid med din läkare innan behandling)
• Har psoriasis på området där kosmetisk pigmentering ska utföras
• Infektion
• Använder droger eller steroider
• Lider av någon form av ögonsjukdom
• Har tendens att utveckla keloid ärr
• Har ärrbildad hy på det tänkta behandlingsområdet (här är risken stor att huden är för tjock för att vi ska kunna komma ner med pigmentet och få det att fästa)
• Har orealistiska förväntningar, är osäkra eller psykiskt ostabila

VILKEN METOD ANVÄNDER NI PÅ SPAHUSET?

Vi på Spahuset använder oss av TAFFY när vi gör Semipermanent kosmetisk pigmentering, såsom ögonbryn & eyeliner. Detta är originalmetoden för den världsberömda Microblading-tekniken som idag används på över 1000 salonger världen över. TAFFY är ett unikt patenterat manuellt verktyg som tillsammans med TAFFY-tekniken ger ett fantastiskt naturtroget resultat. Det manuella verktyget kan liknas vid en penna. En steril engångsnål fästs på verktyget och vi kan imitera strån utan att det känns som en “streckkod” eller för ifyllt. Vi har flera olika storlekar av nålar att välja på och en stor variation av pigmentfärger. Detta hjälper oss att skapa en unik pigmentering efter just dina önskemål. Våra pigment är självklart registrerade och kontrollerade av Läkemedelsverket.

Hos våra erfarna & välutbildade terapeuter kan du alltid känna dig trygg.

PRISLISTA 

Konsultation - 200kr
3D-bryn/eyeliner - 4000kr

Återbesök inom 1 år - 1500kr (gäller endast om du gjort 3D-bryn hos oss tidigare inom 1 år).

I detta pris är samtliga 3 tillfällen inkluderade: konsultation, behandlingstillfället och återbesök. Läs mer om hur behandlingen går till nedan.